Lovisa Öberg Isaksson

lovisaobergisaksson.blogg.se

Min grund inom ridningen

Publicerad 2015-06-25 00:02:00 i Allmänt,

Hej! Nu tänkte jag skriva vart jag började med mitt ridintresse.
 
Jag hade alltså hästar när jaag föddes, Smacken. Han som jag red först på av alla hästar. En 170cm häst satte jag upp mig på 1,5 år.Tur han var snäll! Sedan red jag mycket hemma, så jag var inte alls "hästovan" när jag skulle börja på ridskola. Mitt "ridintresse" på riktigt började inte än vid 6-7 år cå jag började på ridskola. Jag har också varit nybörjare en gång, det har alla och den striden får alla ta sig igenom. Det är ju bäst eller snarare "lättast" att vara nybörjare när är liten. Jag började alltså på Ljusdals ridklubb, med mycket tjatande. Min kompis som inte alls är intresserad av ridning idag men dock började när jag började. Hon gjorde så jag också började på ridskola. Jag red ridskolehästarna osv. Men den hästen jag "fastnade" för var mest Cartoon på ridklubben, så vi fick välja en vi skulle borsta. Jag tog Cartoon. 
 
Jag hade gått några år på ridskola. Vi skulle kolla på en egen häst åt mig....! 
Den lyckan att veta att man ska få en alldeles egen häst, den är obeskrivlig..
Vi kollade på en häst som hette Ultra, eller som jag döpte om till "Stella" thihi xD.. 
Ja, vi köpte henne, lilla racerulla.. Hon var ett hett litet gottlandsruss. Jag vet inte riktigt vad som hände men jag tror vi tyckte hon var för het för mig när jag var så liten.. Så vi sålde henne, eller ja "bytte" mot Snövit :P.
 
 
Snövit var ju inte heller den bästa hästen, jag gjorde iallafall många skojiga grejer med henne.
Jag har dock fortfarande snövit kvar.
2012 köpte vi Wille, då han var alldeles förstor red jag mycket Snövit.
Idag rider jag mest Wille.
OCH JA Wille har ju sina problem dock, han också!! 
 
 
 
Lite om min grund i ridningen.
Det jag vill säga till alla som vill börja rida -
 
Även OS ryttare har varit nybörjare, go for it!
 
 

Bloggtips till er som vill börja blogga:

Publicerad 2015-06-18 14:08:00 i Allmänt,

1. Stressa inte att sätta dig framför datorn/ipaden eller vad det nu kan vara, utan ta det sin tid. Inget t.ex åsiktsinlägg kan tryckas fram. För mig t.ex när jag är ute och rider ensam i skogen så kan det bara poppa upp olika åsikter i mitt huvud.. Så tänk genomtänkt vad du vill ha och säga, tvinga inte fram orden, låt orden komma i sin takt! Jag kan iallafall inte sätta mig och skriva en hel bok om det åsikter jag har och säga när inte jag har tänkt igenom det. 
 
2. Sätt på hörlurar och sätt på din favoritmusik, spelista osv! Det går super bra att tänka då, åsikterna poppar upp i skallen som ny poppade pockorn i micron!  :D 
 
3. Var dig själv när du skriver, skriv ur ditt hjärta inte från någon annans! 
 
4. Läs andra kända bloggares bloggar så får du mycket inspriation, hur det skriver, kan vara väldigt läsvärdigt!
 
5. Du behöver inte skriva och ta med sllt du gjort under dagen, från och med när du stiger upp tills du går och lägger dig, säg det du vill ha och säga. 
 
6. Det jag måste träna på är att skriva mer utförligt om den saken, som jag dock inte orkar ibland, ahhah.
 
7. Du kommer alltid få det som är emot dig och det som är med dig. Några som inte tycker det åsikter som du och verkligen hatar de, vissa tycker kanskr exakt lika som dig. Men du måste ändå gå igenom det du vill ha och säga du kan inte bara tro att du ska ge upp bara för du har några "haters" istället för att tänka på det som är emot dig tänk istället på det som är för dig! Att vara stark och inte gå efter vad andra tycker är den starkaste egenskapen man kan ha.. 

Förra tävlingen, uselt

Publicerad 2015-06-18 13:42:54 i Allmänt,

Förra helgen vägrade Wille ut sig i båda L:C klasserna. Han var nog inte på sitt bästa humör eller så var det något som han inte tyckte om. 
 
(EJ BILD FRÅN FÖRRA TÄVLINGEN)
 
Idag flyttar vi upp till Färila med hästarna och oss själva! Inte så mkt mer att säga, kommer givetvist fler inlägg..
 

Bloggsugen!

Publicerad 2015-06-18 13:34:58 i Allmänt,

Nu har jag blivit rent bloggsugen och vill börja blogga igen, men frågan är väl hur många kommer läsa min blogg om jag fortsätter blogga igen? kommentera gärna något på detta inlägg om du vill att jag ska fortsätta blogga!

Om

Min profilbild

Lovisa

Hej! Jag är en tjej på 14 vårar & heter Lovisa som driver denna blogg. Jag har två egna hästar som heter Wimbledon "Wille" och Snövit. Jag håller på att tävla förfullt med Wille i både dressyr och hoppning. Wille har också varit med om en hoppolycka så här på bloggen får ni läsa om min och Willes utveckling i hoppningen och påväg mot våran framgång. Snövit är en lite envisare ponny med humör, då ingen lättriden ponny precis. Men när man väl har henne där hon ska vara så går hon som en dröm. Ska också börja tävla henne snart! Utöver hästarna har jag andra djur i min familj, t.ex som höns, katter, en hund. Hoppas ni kommer följa min blogg!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela