Lovisa Öberg Isaksson

lovisaobergisaksson.blogg.se

Sjuk ! :(

Publicerad 2013-02-28 11:08:16 i Allmänt,

Idag är jag sjuk, tror kräksjuk som är väldigt äckligt att ha. Men dessutom har jag oxå ont i halsen ja snarare jätte ont i halsen och har feber. Igår kunna jag inte följa med Julia och rida fast hon kom. Det som var så himla dåligt att jag är sjuk idag är att vi hade elevens-val på skolan idag ! Men jaaja, sånt är livet... Nu känner jag mig typ febrig, ja mår illa och ont i halsen. Inte kul att vara sjuk men sånt äre.... Men hoppas jag är frisk till "Sport-Lovet" !! Så mm.
Så ja, har inget mer att skriva. Jo jag kan skriva en berättelse den heter : På fjärde våningen Del 1:
Det var en ljus Fredags morgon som Evelina såg solen lyste där ute genom fönstret och så hörde Evelina plötsligt ett starkt skrik på undervåningen, (vi bodde i en lägenhet på 5-te våningen,) Evelina hoppade upp ur den varma sköna mjuka sängen. Men så hörde Evelina det starka hesa skriket igen som lät från 4-de våningen. Evelina väckte hennes lillasyster Petra som låg och sov i det närmaste rummet bredvid Evelina, Petra vaknade inte att Evelina sa:
''Vakna nu Petra!!'' Men nej Petra vaknade inte fören Evelina ruskade hårt på Petra.
''Va?'' Sa Petra
''Jag hörde ett mystiskt ljud nedanför oss, jag tror det är på 4-de vårningen!!!'' Sa Evelina
''Vadå för mystiskt ljud hur lät det?'' Undrade Petra nyvaket
''Men jag hörde ett skrik." Svarade Evelina
"Jag bryr mig inte, det är säkert någon bebis som bor där under oss." Sa Petra
"Men jag pratar allvar nu!" Svarade Evelina surt
"Men vadå vad tror du att det är då"? Sa Petra
"Jag vet faktiskt inte!'' sa Evelina
"Men prata inte med mig om det EVELINA!'' Sa Petra ilsket
"Nähä, vad du är sur då PETRA!" Sa Evelina
Evelina gick iväg hon struntade vad Petra tyckte, hon väckte deras föräldrar istället.
"Mamma och pappa!" Sa Evelina högt
"Ja? Vad är det?" svarade Evelinas mamma Ninni
"Jag hörde ett skrik på våningen under oss!" Sa Evelina
"Jasså, det är nog inget kanske en bebis eller något." Sa Evelinas mamma Ninni
"Vad var det du sa?" Frågade Evelinas pappa Robert
"Jag väcktes av ett skrik på undervåningen!" Sa Evelina
"Haha det är väl inget märkvärdigt!" Sa Evelinas pappa Robert.
"Nähä, det tycker inte ni kanske?" Sa Evelina
Evelina struntade i dom. Men hon var så nyfiken vad det var på våningen under dom så hon bestämde sig för att fråga sin syster igen, om dom skulle gå och kolla.
"Petra!" Sa Evelina
"Vad är det nu då"? Sa Petra
"Vill du följa med mig och kolla på undervåningen under oss?" Sa Evelina
"Jag vet inte." Sa Petra
"Men kom igen snälla Petra!" Sa Evelina
"Okej då." Sa Petra
"Yeeees! Men lova du får inte säga något till mamma och pappa att vi går dit"! Sa Evelina
"Okej, jag lovar!" Sa Petra
 
 
 
 
 
 
Det där var Del 1 på fjärde våningen! Nästa del 2 kommer sen någon dag så om ni vill veta fortsättningen så kommer den sen!
 
 
 
Hejdå!
 
 
//Lovisa
 
 
 

Tjena :)

Publicerad 2013-02-26 15:50:04 i Allmänt,

Hej! Alla kära tittare, idag har jag inte gjort typ ngt ! Varit i skolan då ;'// .... Men Elin kke skulle jag vara med idag, men.. elin skulle göra sina läxor, så jag tror att vi får vara efter isf . Men ska kke ringa henne snart och kolla hur det blev.. Men yeppp... Ska snart mocka och lägga in hö till snövit. Så då kan kke jag knäppa några bilder på hästarna och typ aa någr BILDER bara och det blev caps-lock på "bilder" aja.. Men så kmr blogga alldeles strax igen !! Men aja ses så länge :) !:) Bye.. Kommer bilder sen så kolla kke om en halv timma :D
/lovisa

hej! :)

Publicerad 2013-02-25 15:45:38 i Allmänt,

Hej, idag har man varit i skolan och jag har haft en sån huvudvärk :/ . Men jag ska iaf till ridlektionen idag. Ska rida dit och ville blir med. Så jag och mamma ska rida dit, Mamma rider dit ville och jag snövit. Sen får snövit stå i en spilta och vänta då ;). Yepp hoppas ville sköter sig. Yepp ;) ! Här kommer några bilder på Majsan!
Sen kom bilder ifrån när Olivia va hos mig och vi red (vet inte när det var) men kke i februari tror jag!
 
 
 
Det bästa är att jag snart kmr fylla år! :) Jag fyller i Mars ;) Så det är snart det. Haha sista bilder så sträckte sig ville haha. På bilderna så rider olivia snövit jag ville.

Hej! Det var väldigt läänge sedan :/

Publicerad 2013-02-23 00:00:00 i Allmänt,

Hej! Nu har jag bestämd mig för att börja blogga igen--. Förlåt för jag har svikit er tittarna. Om jag huvudtag har några tittare. Men jag säger förlåt för jag har svikit bloggen !:( Men Jag kommer börja blogga nu igen och tänker inte ge mig. Asså.... Nu är det bara så. Jag ska bli bombad av tittare. Men har typ bara haft bloggen i ungefär ett idag har jag iaf ridit med julia. vi turades om med ville och snövit ville och snövit ( vi turades om med hästarna asså mina hästar ) Först red jag snövit sen bytte vi red barbacka som nästan alltid. Vi ska ordna en grupp som heter -:Barbacka-Laget''- Patricia kke vill vara med i gruppen ;) . Men iaf andra  bloggen jag hade med en kompis (angela) asså det verkade som ingen tittade på den. Men hoppas jag hinner blogga lite på den. Nu.. för angela vill kke det. Men i Onsdags så flög jag av SNövit :D Och idag så flög Julia av snövit eller hon gled av ;) Haha. Asså det var bara kul tyckte jag att ramla av :D  för vi red i djupsnön ;)....!! Det var kul ! Vi ska ha ett barbackalag'' som laget kallas. Vi ska turas om att hitta på vad vi ska göra när vi rider. Men på onsdag ska vi antagligen rida koner och slalom.. Sen så ska vi prova longera (stavning) det var Julias ide´ att vi skulle någon gång longera och någon sitter på.. Sååå.. aa....  Nu ska jag försöka blogga så mkt jag kan.. För ass¨jag fattar inte hur några kan  blogga varje dag och blogga jätte mkt varje dag. Det borde vara ngn som inte gör något knappt än bloggar. Här på bloggen kommer ni få läsa, vad jag tkr och tänker om saker och ting.
Olika artiklar och till och med kke ska jag skriva några berättelser, som jag kommer göra.
Många djur plågas och slaktas bara för ingenting: Det vi människor aldrig tänker på är att det finns många djur där i världen som behöver hem och hjälp. Många hästar som slaktas varje dag många andra djur som slaktas dödas av människor. Oskyldiga djur som ändå alltid gör sitt bästa. Men nejdå ingen bryr sig om dom. Ist för att köpa en av världens finaste dressyrhäst/hopphäst kan man köpa en travare som ska slaktas. Men jag vet dom är vilda men man får väl ha tålamod? Asså, hjälp världen ist för att skryta. Inte för jag har köpt en travare, men mamma har det : han heter Smacken. Han är faktiskt lugn och snäll. Men man måste ha tålamod ibörjan. Men bara tänk på dom djur som dödas. Alla oskyldiga varelser som har ingen aning om att det kommer få ett plågsamt/ kort liv? Vi människor struntar fullständigt i det. Om ni skaffar ett djur ska ni ha det tills de dör av ålderdom, eller om dom blir för sjuka /skadade. Måste man tyvärr ja ni vet redan. Men i världen kan dom ta och slänga saker på dom stackars djuren. T.ex:  En häst som kanske är lite rädd för sitt nya hem och så skriker hästens ägare åt den, då bitts den till och ägaren bli arg och slaktar den. Tänk på alla plågsamma saker det finns där ute. Dom tror att djur är leksaker, som man kan trycka på och skada hur mycket som helst. Men nej, det är inte så. Djur som svälter och törstar igäl, djur som fryser igäl.  Det djuren vill är att ha ett helt liv ist för ett halvt.
 
Iställer för att köpa ras-katter:Ist för att köpa ras-katter kan man ta hemlösa katter som gör vad som helst att få mat och bli ompysslad. Det är säkert många katter där ute som svälter dör... Men som inte vi tänker på. Hundar som blir slagna av pinnar. Hästar som någon kastar sten på. Hååårda sten bitar som är 20 cm stoora... Sten bitaar. Som slår mot djuren. Dom som skriker åt djuren och älskar att plåga dom.
 
 
 
 
 
 
 
// Lovisa :)
 

Om

Min profilbild

Lovisa

Hej! Jag är en tjej på 14 vårar & heter Lovisa som driver denna blogg. Jag har två egna hästar som heter Wimbledon "Wille" och Snövit. Jag håller på att tävla förfullt med Wille i både dressyr och hoppning. Wille har också varit med om en hoppolycka så här på bloggen får ni läsa om min och Willes utveckling i hoppningen och påväg mot våran framgång. Snövit är en lite envisare ponny med humör, då ingen lättriden ponny precis. Men när man väl har henne där hon ska vara så går hon som en dröm. Ska också börja tävla henne snart! Utöver hästarna har jag andra djur i min familj, t.ex som höns, katter, en hund. Hoppas ni kommer följa min blogg!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela